Met bakken water tegelijk! - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Koen & Menno Schouten & de Kok - WaarBenJij.nu Met bakken water tegelijk! - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Koen & Menno Schouten & de Kok - WaarBenJij.nu

Met bakken water tegelijk!

Door: Koen Schouten & Menno de Kok

Blijf op de hoogte en volg Koen & Menno

08 Juni 2008 | Thailand, Bangkok

Daar gingen we weer! Na vele feesten tussen de toeristen op het mooie palmeiland Phuket trokken we weer het platteland in bij Hat Yai. we gingen nog een dagje langs bij onze rubberboeren in Ban Ton San, onze boerenvrienden ontvingen ons hartelijk en bij het afscheid nodigden ze ons uit om later weer eens langs te komen, ook al zou dat 20 jaar later zijn met een vrouwtje en een lading kinderen :-)
Hier kregen te horen dat er echt een ziek feest aan zat te komen in Chang Mai, het was iets over een Thais nieuwjaars feest waar iedereen de straat op zou gaan met water pistolen/emmers en elkaar helemaal onder zal spuiten/smijten, toeristen schenen er ook niet aan te ontkomen!!! daar moesten we heen. Maar toen we onze paspoorten checkten bleek dat we nog maar een dag over hadden om in Thailand te blijven omdat onze Visa afliepen! Dus we moesten ziek snel op pad naar Maleisia! Daar kan je de grens over en een gratis nieuw visum voor Thailand aanvragen...

~ Maleisie, Wauw! Je proeft en ziet gelijk de culturelen verschillen. Het is immers geen boedhistisch land zoals Thailand maar een moslim land, dat economisch erg hoog op de wereld lijst staat.

Wij gingen ook naar Maleisie om ons visa voor Thailand te verlengen, maar we wouden natuurlijk ook gelijk de Maleisische cultuur snuiven en dat is gelukt ook, na eerst de hele busreis met een Amerikaanse over politiek gepraat te hebben (Dat is een groot voordeel van het reizen je ontdekt niet alleen de cultuur van het land zelf, maar je leert onderweg ook de rest van de wereld kennen)
Wij weten nu ook gelijk waar je de goeie baantjes kan vinden en dat is in Thaiwan, zei verdiende als engelse leraar in Taiwan 50 US dollar per uur

Eenmaal aangekomen in Maleisie bezochten we daar de mooiste Moskee die we ooit gezien hadden. Het was daar veel levendiger vergeleken de tempels in Thailand en vergeleken de kerken in Nederland.
Wij besloten om de moskee van binnen te gaan bekijken, daar werden we hartelijk ontvangen door een jongen van onze leeftijd en zijn "Brother" van 37 die ons graag een rondleiding wou geven. Verder in de moskee op een muur zagen we een papiertje hangen met Boycot!!!
En daar onder tientalen Nederlandse producten en goederen (Geen Heineken) uit Nederland die geboycod moesten worden. (Dit was tijdens de periode van de Film van onze grote vriend Kuifje) Dat was natuurlijk gelijk stof tot een discussie, maar onze vriend zei dat we daar laten over zouden hebben, dat hij eerst ons het echte geloof wou laten zien. (Hij zelf was tegen de Boycot)

Na onze rondleiding (met een gebed) nodigde hij ons uit om samen koffie te gaan drinken, en te praten over geloof en politiek. Later nam hij ons naar de bibliotheek in de moskee en daar werd de bijbel met de koraan vergeleken. We mochten ook boeken meenemen over geloof en de politieke situatie in Palestina. Wij zijn heel veel wijzer geworden over het geloof, en over de immigratie problemen in europa.
Hij vertelde dat de nieuwe moslim generatie in Europa, geen echte pure moslims, maar een mix van de westerse cultuur en het moslim geloof. Als je niet 5 keer per dag bidt, alcohol drinkt en varkens vlees eet ben je geen echte moslim. Hij vond het ook niet kunnen dat je je zelf dan een moslim noemt. Onze ervaring met een "echte" moslim was erg geweldig
Wij waren erg dankbaar voor deze ongelovelijk aardige en intellectuele man,
deze speciale gebeurtenis duurde z'n 6 uur en hij deed het allemaal vrijwillig. Kortom een geweldige ervaring.

De trip was lang en na een dag hadden we echt veel te lang in de bus gechilled en ziek stijve benen, toen we de volgende ochtend aankwamen hadden we dan ook heel Thailand doorgecrossed van Maleisia tot Bangkok tot aan Chang Mai. Toen we aankwamen begon het feest al, we checkten in het guesthouse en we zagen twee slachtoffers binnenkomen die met tassen en al helemaal kledernat en druipend van het water incheckten, de volgende dag trokken we de stad in en na eerste meters werden aangevallen door gillende kinderen met waterpistolen en oorlogssmink op hun gezichten, echt ziek vet! We kochten een paar waterpistooltjes en gingen terig voor een revenge! nadat we ze te grazen hadden genomen gingen we op zoek naar het centrum van de gekheid en na een kleine wandeling kwamen erachter dat in alle straten van de stad watergevechten bezig waren en dat die Aziaten de waterparty echt ziek serieus namen. In het centrum waren de straten namelijk tot de nok gevult met pick-up trucks en een lading watersmijtende Aziaten achterin, gillende schoolkindjes, losgeslagen ladyboys, zingende lamme Thaise dudes en geshockeerde toeristen :-) Geweldig!
Na ff rondgerend te hebben kamen tot de verfrissende ontdekking dat die pick-ups met ijswater smeten! in de grote waterton die in het midden van de laadklep stond zat een groot blok ijs wat het water onwaarschijnlijk koud maakte, met klappertanden gezichten spoten Koen en Menno dan maar een klein straaltje water terug en rende verder. Toen we de hoek omwaren jumpende we op een van de pick-ups en was het onze beurt om de mensen ff een frisse nieuwjaar te wensen!
Toen kwamen we aan bij de Falang(buitenlanders)barren, nou wat daar bezig was is echt pure waanzin! Losgeslagen Lady boys hadden daar het straatbeeld overgenomen en dansden kletsnat tussen de wateroorlog voerdende Falangs (buitenlanders) op de straten, tafels en stoelen! De muziek beukte de straat op, de helft van de mensen was lam en iedereen had de tijd van zijn leven! drank werd gratis uitgedeeld, mensen sprongen de grachten in, hele legers van waterpistoolsoldaten bestormden cafe's vol met ladyboy's. Aan het eind van de middag vonden we een heel groot concert waar alleen maar Thai waren die keihard losgingen! Boven de mensenmassa hadden ze een soort vuurblussers geinstalleerd die iedereen kleddernat spoten, er waren vier geschutstorens in hoeken waar schone dames iedereen met waterkanonnen neerschoten. Eenmaal tussen de partyende massa sprongen, schreeuwden en dansden mee met onze Thaise vrienden en al deze vreugde ging nog 5 dagen zo door!!!

Na deze feest vreugde gingen we weer helemaal voor de cultuur en trokken erop uit voor een tempeltrip, naast ons hotel stond een Tuk-Tuk driver die later ziek chill bleek te zijn, we hebben de dude voor een dag ingehuurd en alleen maar gelachen, 10 tempels gedaan en met de man gelunched en gechilled... wat een relaxte dag.

Dagje later rosten we rond op ons brommertje en deden we een paar museumpjes en bij het laatste museum ontmoette we een Amerikaan uit california die echt zo'n chille gozer bleek te zijn dat we m vroegen waar hij zijn reisje naartoe had gepland, hij had wel trek in een bezoekje aan Burma en wij dachten daar net zo over en zo werd hier een nieuwe fellowship geboren! Gandalf de tovenaar zou zeggen: "so shall it be, the three crazy compagnions travelling together on their way to adventure and exitement"

• 08 Juni 2008 - 10:42

Ewoud:

hahaha wat een vet nieuwjaar met al dat water, gekke huis! Jemmig dat jullie in die moskee die advisies hebt zien hangen, wat confronterent! Goed om weer wat van jullie te horen, geniet ervan want het is nog maar even 15 dagen! Wij kijken iig heel erg naar jullie komst uit! Weten jullie al prescies hoelaat jullie terugkomen? Kan je dat even doorgeven?
    Ewoud

• 08 Juni 2008 - 10:54

Charles:

Goeie Goden, je leest het alsof je het meemaakt. Ik kan me niet voorstellen dat het niet gaat jeuken als je dit leest. Veel plezier nog, de laatste lootjes :P Tot snel!!

• 08 Juni 2008 - 11:21

Joris:

Ha mannen,

heee, ik ben niet eens de eerste die reageert. Die Ewoud heeft blijkbaar ook niets beters te doen dan voor de PC te hangen met dat mooie weer. Ik ben tenminste nog serieus aan het werk, maar zag net weer een nieuw bericht binnenkomen.

Geweldig verhaal zeg, inderdaad zo geschreven dat je de nattigheid al in je kleren voelt. Dit was denk ik vóór de tocht naar Burma met cycloon, he?? Wat geweldig dat iedereen meedoet daar, en dat kennelijk ook de toeristen kleddernat gespoten worden. Spannend voor jullie, mannen!

Je ouwe vader.

• 08 Juni 2008 - 11:22

Joris:

Ha mannen,

Je ouwe vader.

• 08 Juni 2008 - 20:03

Leo:

Jongens,
    Wederom spannende verhalen. Jullie lopen behoorlijk achter met de blog, dus dat wordt straks hard werken in Nederland om die achterstand in te halen:-)
    Nog lekker twee weken genieten. Ik ben benieuwd of jullie weer snel kunnen aarden hier in ons keurige landje.
    Menno, heb je mijn email gelezen of worden mijn berichten door de Aziatische censuur tegengehouden?
    Uit jouw bankafschriftje leidt ik af dat jullie in Vietnam zitten (zaten). In Vietnam moet je trouwens goed met grote getallen kunnen rekenen zie ik. Die Vietnamese Dong is niet veel waard.
    Se you soon.
    Leo en aanhang.

• 10 Juni 2008 - 14:51

Marloes:

Hee lieve menno en koen
    Leuk zeg zo'n nieuwjaar dag, zou ik hier ook wel willen.
    Het Ek is begonnen.
    En gisteren speelde holand tegen Italie En het werd 3-0 voor NEDERLAND.:D Goed he!!!!
    En vrijedag speelt nederland tegen Frankrijk ik hoop dat ze gaan winnen.
    Ik had gisteren gekeken met papa en carlijn.
    En ik ga ook zeker vrijedag kijken.
    Groetjes marloes
    -xxxx-
    p.s nog 2weken en dan komen jullie weer naar Nederland:D

• 12 Augustus 2008 - 08:47

Marilou:

Dacht eens even kijken of Koen en Menno nog naar Fucking Burma zijn geweest!
    Ik was met Songkran ook nog in Thailand, Hat Yai wel te verstaan was echt vet! Helaas ben ik alweer aantal maanden in Ned. Nils is nog lekker aan reizen in Cambodja, Loas en natuurlijk Thailand en jullie krijgen de groetjes van hem. Zijn jullie ondertussen alweer in Ned.? Foto's en verhalen zijn mooi, jammer dat we elkaar niet meer hebben gezien in Hat Yai wie weet zien we elkaar nog eens waar dan ook ter wereld.

Liefs Marilou (Dahlaa)