"Er was een nacht" - Reisverslag uit Blois, Frankrijk van Koen & Menno Schouten & de Kok - WaarBenJij.nu "Er was een nacht" - Reisverslag uit Blois, Frankrijk van Koen & Menno Schouten & de Kok - WaarBenJij.nu

"Er was een nacht"

Door: Koen Schouten & Menno de Kok

Blijf op de hoogte en volg Koen & Menno

17 Januari 2008 | Frankrijk, Blois

We stappen in Blois, op Rue de Gardien numéro 44a, binnen in het goed verwarmde knusse huis van 3 dames, een moeder met haar twee dochters, waarvan één zichzelf op Couchsurfing.com beschikbaar had gesteld en bereid was twee Nederlandse gasten binnen te halen. Ze hadden onwijs lief op ons gewacht met avondeten waardoor we nog een warme maaltijd met hen konden delen. We genoten met volle teugen van het culinaire goed en de net zo lekker smakende gezelligheid.
Er kon wel gesproken worden van een bijzonder goede "click".

Ze gaven ons een eigen logeerkamer en we Konden bij hen thuis ook even internetten waardoor we wat verhalen konden opkrabbelen voor de blog (Damn die spelfouten!), tussendoor was het alleen maar babbelen en lachen, dit waren echt open minded mensen! Chilheid!

Aangezien we het heel rlxd vonden daar, wouden Menno en Koen toch nog maar een dagje blijven en dat vonden de dames geen probleem dus volgende dag trekken wij dat ouwe stadje in om maar eens even rond te neuzen tussen zijn antieke muren (toffe vissen ook) en accentloze Fransjes (scheen daar het originele franse dialect te zijn , denk aan ABN). vooral Koen had jeukende handen en "moest" even rocken op een Fendertje bij de plaatselijke gitaar boer(yeah!).
Kwam er toch een flinke plens regen over ons heen tel daar bij op windkracht 9 en toen hadden we het wel weer een beetje gehad met de aristocratische kakwinkels daar (denk aan het gooi in het kwadraat)... Dus wij vliegen naar het liftgastvrije huis en aan tafel gooiden de twee zusjes de groep in dat ze zin hebben om uit te gaan... nou daar kun je Menno en Koen altijd voor wakker maken! Feestbeesten dus!

De volgende ochtend speelt Mozart Menno Amedeus nog een deuntje op de p!ano waarna was het weer eens tijd was om afscheid te nemen (veel te veel afscheid genomen deze week...) van onze vrienden en was het zaak om, om stipt 19:00 in Lille aan te komen... Zoals jullie mischien wel duidelijk geworden is... Geen makkelijke taak voor twee lifters die vrijetijdskunde studeren...