In contact met Een vandaag en RTL ivm Ramp Burma!
Door: Koen Schouten & Menno de Kok
Blijf op de hoogte en volg Koen & Menno
08 Mei 2008 | Myanmar, Kēng Tung
Op een vandaag.nl is een LIVE INTERVIEW te vinden met ons en een link naar onze Blog.
18:15-18:50 Nederland Een
Nieuws uit Burma met ons verhaal er in verwerkt Na het nieuwsbericht over Dret'je Kuipers
22.5000 BURMEZEN OMGEKOMEN EN 41.000 VERMIST!!!
Gevlucht uit een rampgebied, dat gebeurt alleen in het nieuws en in de film...
Maar dit keer maak je het in het echt mee,naar Burma is al heel spannend, maar met combinatie met een Cycloon is het helemaal hectisch.
Al zaten wij in een tamelijk rustig gebied, toch was er zoveel overlast van het weer, dat de straten door het water onbegaanbaar waren en er geen electriciteit was.
Toen we met een CrossScooter door ondergelopen staten reden kwam het water tot onze knieeen en viel de moter uit.
We moesten badend verder.
In het Hotel brachten we de nacht door met kaarsen, en voedsel was er erg schaars.
41.000 mensen vermist de cycloon heeft zeker 22500 mensen het leven gekost, en een miljoen daklozen geeist waarmee sommige dorpen volledig zijn verwoest.
Wij in het noorden zagen alleen op de markt 4 gecopieerde zwart wit foto's geplakt op een bord met een verhaal er bij. Het verhaal konden we niet lezen maar uit de foto's bleek dat er "een paar bomen waren omgevallen" en militaire waren bezig die weg te halen.
Wat in de werkelijkheid niet zo is Militaire laten zich niet zien in gebieden waar problemen zijn
Het is nu een extra spannende tijd in Burma door de komende "verkiezingen" (Op weg naar democratie/referendum 2010), de verkiezingen stellen niks voor NEE propaganda is verboden en mensen verliezen hun baan als ze nee stemmen.
Nu door de Cycloon gemixd met de "Foute verkiezingen" is er grote kans op grote weerstand tegen het regime.
Verder hebben we wel spannende verhalen gehoord over het regime in Burma, en zelf ook veel spannende gebeurtenissen meegemaakt. We zijn zelf in Burma in een leger kamp terecht gekomen met onze brommers, een erg spannende ervaring.
Wij zijn nu net de grens van Burma overgestoken en we zitten nu in een grens plaatsje in Thailand ( In Burma geen internet, en geen electriciteit)
* Dit bericht is niet volgens onze chronologisch verhaal verloop, maar wat in Burma gebeurt en met ons overkomen is was zo aangrijpend en om iedereen gerustte stellen moesten we het wel vertellen.
Sorry voor de vertraging van alle verhalen, je moet maar zo zien dat we te veel beleven om op te schrijven.
08 Mei 2008 - 15:30
Marloes:
hee menno en koen
wat veel mensen zijn er omgekomen.
hier in nederland heeft iedereen het ook gehoord door ons maar ook door het journaal.
Ik ben blij dat jullie nog leven en door kunnen gaan.
wat een ergen foto's met die schepen en het landschap en de straten..
hier gaat het heel goed alleen we zijn wel heel erg geschrokken en mama was heel bang maar gelukkig leven jullie nog:D.
groetjes van marloes -xxxxxx- -
08 Mei 2008 - 23:25
Joris:
Leuk mannen, ik heb het interview gehoord, was een leuk verslag. Jullie hebben niet veel meegekregen van de cycloon, maar omdat je in Burma was waren jullie toch interessant voor de pers omdat zij er niet in mogen! Heel leuk, maar de volgende keer wat meer Koen aan het woord!
Groetjes, Joris. -
08 Mei 2008 - 23:49
Amber:
Jeetje, wat heftig allemaal. Ik ben blij dat jullie ongedeerd zijn, kom maar snel weer terug! Een spannende reis hebben jullie zeker gemaakt, ik wil alle verhalen horen als jullie veilig thuis zijn gekomen. Succes daar, dikke kus!! -
09 Mei 2008 - 00:03
Richard:
Hee mannen, jullie zijn nog net geen wereldnieuws. Ik snap dat jullie er niet zo veel van meekrijgen door het gebrek aan media daar, maar je hoeft hier de tv maar aan te zetten en je hoort niks anders. Heel vreemd dat jullie er nu bijna met je neus bovenop zitten eigenlijk. Take care.
Peace. -
09 Mei 2008 - 06:36
Anna Vendange:
Spannend! Als jullie besluiten naar NZ te vluchten stuur ff een mailtje!
A bientot -
09 Mei 2008 - 21:30
Ch Ch Ch Charly:
Hey mannen!
Wat een bot verhaal zeg, te vet. Echt balen dat ik niet meer kom, maar het wordt allemaal veel te veel. Ik spreek jullie gauw.
Groetjes. -
11 Mei 2008 - 09:24
O+M:
Jajajaja -
15 Mei 2008 - 07:35
Esther:
Er wordt nog meer ellende voorspelt voor Birma, blijf daar dus maar weg. In China is er een flinke aardbeving geweest, het rommelt flink in Azië. Pas maar goed op!