Het Vertrek
Door: Koen & Menno
Blijf op de hoogte en volg Koen & Menno
25 Augustus 2007 | Duitsland, Berlijn
Koen had het iets praktischer aangepakt, hij dacht meer aan zaklamp (erg handig als je moet slapen langs de snelweg, in t park en onder de brug), medicijnen, gereedschap maar kon het ook niet laten 3 paar schoenen mee te nemen. zijn tas woog toch ook een stevige 23 kilo.
Het is tijd om iedereen vaarwel te zeggen
(daar had Menno het erg moeilijk mee, Sorry jongens). Met het afscheidsfeest in Hilversum duurde het afscheid tot in de late uurtjes (Xander, Charly, Bas, Menno en Sofie)
Met drie uur slaap klommen we ons bed uit, met wallen onder onze ogen en met backpacks op onze rug. Menno en Koen staan gezamelijk in de deur opening, keken elkaar aan en geven elkaar een hand ,"dit wordt een top reissie:-)"
15 minuten later werden de eerste vergeten dingen al ontdenkt, de essentiele telefoonnummers en adressen.
We kregen een kleine pep tolk van Joris, "jongens, verantwoordelijkheid enz enz..." waarna we gedropt werden door een nog speechende Joris.
Ik zeg tegen mijn pa dat ik het heb begrepen en dat we niet al te professioneel aan onze reis begonnen zijn en we zwaaien joris uit. Onze "Bob marley dude" met zijn "snelle (max 110 km/h)" citroen XS pikt ons op. Hij heeft lang blond haar en is dus geen Mokro (Marokkaan) zoals zijn stem aan de telefoon wel deed vermoeden. De beste man was een krakende uitkeertrekkende hippie, die het leven iets vrijer zag dan de gemiddelde Nederlander en de stemmer van trots op Nederland (we zagen het aankomen). De reis begon goed want Menno zat achterin zonder dat er riemen waren en de betreffende bestuurder gaf niet om een stoeprand (boem) meer of minder.
Onze Hippie: "heeft een van jullie een rijbewijs?" Menno, "nou kheb wel les gehad" Hippie "nou, dan mag jij best rijden wat mij betreft..." Op een parkeerplaats gingen we voordat we de auto uit en schrijven we toch even 't nummerbord op want als je spullen genakt worden is het toch "huilen met de pet op". Vlot rijden we richting de Duitse grens met een reggae song op de achtergrond "Be free like a bird in the three'
24 Oktober 2007 - 00:32
Max Van Het Hooft:
ha koen,
leuk dat jij ook op reis bent! ik zal je verhalen volgen. Zelf zit ik nu in australie, kijk maar eens op www.travelmessage.nl/maxenlucinda dan zie je wat wij allemaal uitspoken!
groeten max -
24 Oktober 2007 - 07:38
Anouk Ros:
Hee Koen(en Menno natuurlijk), wat leuk om wat van je te horen! Veel plezier nog(en nogmaals sorry dat ik in Groningen zat tijdens jullie afscheidsfeestje:( )maak er een mooie trip van! Kusje:) -
24 Oktober 2007 - 09:13
Esther:
Leuk!
Nu ben ik ook wel benieuwd wat jullie allemaal uitvoeren in Pau.
Esther -
24 Oktober 2007 - 10:16
Edith En Guus:
Hallo Jongens,
Leuk hoor,we zullen jullie avonturen goed volgen via deze site.
Zijn benieuwd naar nog meer foto's.
kusjes en groetjes,
Guus Edith en Erik -
24 Oktober 2007 - 13:51
LSD:
ohhh men I understand what you wrote !!!!!!! it's such amazing, not everything but the main subject that's sure ... perhaps I'll try to learn dutch, don't know ... we'll see :) continue writing, I like it ! -
24 Oktober 2007 - 18:49
Xander:
he koen&menno,
volgens mij vermaken jullie je wel :D
leven gaat hier nog gewoon door.
peace
24 Oktober 2007 - 19:34
Marloes:
hoi lieve menno en koen
hoe is het in frankrijk???
leuke foto's ik vind het echt heel leuk dat jullie een blog hbbn wat nu kan ik zien de foto's en verhalen van jullie.
maar menno het is nu heel stil eigelijk we eten nu met zen viertjes maar in het weekend soms met zen vijfen maar tog mis ik je wel.
nog heel veel plezier jullie met zen tweeen
groetjes van je kleine liefe zusje marloes-xxxxxxxxxx-
p.s ik ga in het weekend naar zuthen wat dan heb ik een reuni van de jongerenkamp en dar heb ik heeeeeeeeel erg zin in.
24 Oktober 2007 - 19:56
Aiko:
Hee menno wat lache man, ik had al zoiets van je broer gehoord (dat je op reis ging). Nou iig heel veel plezier jullie 2.
Grt
Aiko -
24 Oktober 2007 - 20:01
Joris:
Hee mannen,
Wat een leuk idee, deze blog. Blijkbaar hebben mijn "speeches" een beetje effect, maar net iets te weinig want Menno sjouwt nog steeds met teveel spullen. Ik heb echt mijn best gedaan, maar je was inderdaad eigenwijs! Ik ben erg benieuwd naar het vervolg, ik heb al veel gehoord via het bellen natuurlijk, maar foto's lijken me ook fantastisch.
Veel plezier! -
24 Oktober 2007 - 21:50
De Egyptische Bada:
ej bradahs, het doet me deugt te horen dat jullie het naar jullie zin hebben! tsja ik zit nu al 4 minuten te denken wat ik nog op zal schrijven maar dan wordt het weer zo'n bla bla snap... dus boys een dikke koes van mij en denk er aan: 2h 1v is beter dan 3h')
Ammarz -
25 Oktober 2007 - 03:13
Bram:
Menno!!! wat een goed verhaal zeg!! leuk om jou ook zo te volgen hier vanuit Australie! zo zijn we allemaal verspreid over de hele wereld en toch houden we contact!! ik zit nu vet relaxed in een te groot huis en hoef niets te doen en vooral niets te betalen!! heb jij het ook zo goed gergeld!? ik hoor het wel!
brammie -
25 Oktober 2007 - 03:14
Bram:
oh ja sorry!! Groetjes ook aan jou Koen!!! -
25 Oktober 2007 - 07:31
Ewoud:
Haj Broeders!
Ik lag mij kapot om jullie verhaaltjes, waarvan ik de helft nog heb meegemaakt! Ik ben zeker jaloers! Wat een top tijd, heel veel plezier, succes, ervaring, verandwordelijkheid bla bla bla (hahaha!)
Ik mis jullie wel! Nederland is een stuk minder gezellig. Ik mis Menno's vragen om raad, zodat ik groote broer kan spelen maar vooral jullie aanwezigheid!
Veel plezier jongens, laat je niet te veel kisten door die Fransen hé!
Kus je broer Ewoud. -
25 Oktober 2007 - 08:20
Cees Nuyens:
Indrukwekkend mannen. Hoelang staat het "back-packings" avontuur geplant en waar willen julie eindigen??
Heel veel plezier met jullie geweldige reis. -
25 Oktober 2007 - 08:43
Jeroen:
he koen
fijne vakantie,leuk man die blog.
Groetuh debs en joene -
25 Oktober 2007 - 14:43
Madeleine Brozek :
bonjour
een tipje, leer alvast wat Franse belangrijke zinnetjes, anders dan word je in Frankrijk door niemand geholpen. ( ik spreek uit ervaring).
xx -
25 Oktober 2007 - 15:17
Lilly:
Heey menno,
alles goed?? heb je het een beetje leuk met al dat reizen vast pijn in je rug van het tillen;) maar wel leuk z'n blog ik houd het bij..
dikke kuss lilly -
26 Oktober 2007 - 07:13
Elva:
Hee Koen, wat leuk allemaal :) nou volgens mij vermaken jullie je wel daar! nog veel plezier! xx -
26 Oktober 2007 - 07:54
Marja Schouten:
Hi Koenieboy en Menno,
Jongens, alleen al bij het zien van jullie hutkoffers kreeg ik bijna een spontane dwarslaesie. Gooi de troep overboord!
Wat doen jullie allemaal in Frankrijk? Zijn de druiven zuur, de rapen gaar, of zitten jullie lekker in Pau, in de luwte van tante Ella?
Staan jullie in Pau inmiddels bekend als sexy schilders, klussers en plamuurders?
Keep om going!
Marja -
26 Oktober 2007 - 10:39
Daan Vrijeschool:
Heej menno en Koen!
alles lekker daar?
ik kreeg een mailtje met een link naar deze site :) wat chill man! geniet er met volle teugen van! :P ik zal jullie reis en belevingen volgen!
Daan -
26 Oktober 2007 - 10:42
Bart:
Eindelijk weet ik waar Menno uithangt :P Leuk weer eens wat van je te horen man! Heel veel plezier Hé! Maak er wat moois van. Groeten uit NL. -
26 Oktober 2007 - 13:25
Veronique:
Hee Menno, en uiteraard ook de andere heren, wat goed om te horen dat jullie het allemaal leuk hebben! ik volg je op de voet hoor, ;)
Veel plezier, succes en vooral: GENIET!
xxxxxxxxx Veer -
26 Oktober 2007 - 21:17
Ria And The Boys:
Hoi Menno en Koen,
Nou, wij blijven jullie nu op de voet volgen, want "vroeger" in onze tijd had je zo'n blog nog niet. Fantastisch!
Nog bedankt voor jullie kaart uit Pau. Jochem en Teun wilde ook alles van jullie weten wat jullie nu aan het doen zijn. Morgen laten we deze site aan hen zien.
Wanneer komt er weer een up-date over jullie avontuur? De laatste is van 25 aug., of heb ik iets over het hoofd gezien? En Menno, zo'n zware rugzak past wel bij jou. Ook vergeten om de huissleutel op zak te hebben. Ik zou me zorgen gaan maken als alles pico bello zou verlopen! Zoals je bent staat jou goed.
Mannen, heel veel plezier op jullie reis.
Het gaat jullie goed.
Groeten Albert, Jochem, Teun en Ria -
27 Oktober 2007 - 12:09
Fam Meijer Nijmegen :
we hebben jullie foto's gezien en zo tezien hebben jullie wel veel schik wwij hebben ook de berichten gelezen die tot ons zijn gekomen het is toch fantastisch dat het zo vlug ons kan bereiken.hoe is het weer bij jullie hier is het een beetje kouder echt truien weer de zon is niet scheutig met de stralen.de groeten van oma en opa het gaat jullie wel goeden veel succes en veel plezier met de volgende dagen