De Pau periode - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Koen & Menno Schouten & de Kok - WaarBenJij.nu De Pau periode - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Koen & Menno Schouten & de Kok - WaarBenJij.nu

De Pau periode

Door: Koen Schouten & Menno de Kok

Blijf op de hoogte en volg Koen & Menno

28 November 2007 | Frankrijk, Parijs

Zoals allemaal te lezen valt was de eerste druiven oogst geslaagd en de de 2e ging daar nogeens keihard overheen!!!
We voelden de moeheid nu wel zitten en na al die wijn gaven we ons 6 dagen rust in Lyon (\"rustig\" uitgaan, Avonturen en parkslapen!)
Daarna zijn we liften naar Pau gegaan waar Koen zijn tante ons hartelijk ontving met feest en lekkere maaltijden.
We hadden ons eigen appartement met ieder eigen slaapkamer en eigen bed waar we naar hartelust onze eigen gang konden gaan... Natuurlijk was onze lust naar avontuur nog lang niet uitgeblust en trokken we naar alle plekken waar jongeren waren zoals de Universiteit waar we onze beste maatjes leerden kennen door te vragen waar we Vrans konden leren kennen (atlijd goede gespreksopener in Frankrijk) uitgaan was er ook altijd bij wat de nodige contacte oplverde, Koen ging op gitaarles (Flamenco, pittige muziekstijl is dat) en hier daar gingen we langs bij sportclubs met de vraag of een keer konden meetrainen, voetbal en rugby. We werkten ons daar ook naar Thailand toe door als bij klusmannen, bouwvakker en modellen te werken, ja modellen ja, Elly de Tante van onze Koen was kunstenaares en liet ons poseren voor een groep kunstenaars en zo verdienden we een centje bij :-) dikke lol.
inkopen deden we bij de Lidl en reizen met onze duimen zo bespaarden we onze centjes voor Thailand.
na een anderhalve maand vredig geleefd te hebben met het kasteel van Pau in onze achtertuin ging het toch weer jeuken en wouden we weer op lifttrip. yeah! Dus we maakten een plan en gingen op weg naar mijn neef in St Jean De Luz waar hij zijn Nachtclub Mata Hari heeft. Fantastisch want we konden elke dag mee en feesten zoveel we wouden! Daarna bleven Koen en Menno lang in bed om smiddags de stad in te trekken met Koen\'s feestneef Vincent \"de partykoning\" zeer mooie plek daar, bergen strand branding met rotsen en lekker weer, ook in November. Op de pc daar hebben we tickets geboekt voor Thailand wat een posetieve opsteker is!
We zaten vlakbij Spanje en we dachten laten we toch ook maar even de grens oversteken, We gaan naar St sebastian, Een Baskische topdorp met Alles wat een mens maar wil een baai, parelwit strand, geen enkel arm buurtje, de bergen in de achtertuin en het mooiste van allemaal golven waar je op kunt surfen!
De nachten brachten daar door bij mensen, die we bij wijze een experiment, op straat hadden aangsproken met de uiteindelijke vraag of ze bereid waren twee Nederlandse jongens op reis, wouden ontvangen voor een nacht... geen probleem na een aantal uren vragen reageerde een aantal personen posetief en hadden we slaapbunker geregeld!!!
ziek vet dus, gesurfed, Spaans (Baskisch volgens de locals) uitgeweest. Na drie dagen weer terug naar Vincent de neef, een party eroverheen en toen weer terug naar Pau, voor meer werk om onze portemenee\'s te spekken. Koen speelde zelf nog een deuntje gitaar op straat met een rieten hoed voor een extra zakcentjem, was zeker een succes, de hoed rammelde na afloop dankbaar vol met munten, klonk Koen als muziek in de oren ;-)
Er werd link gestaakt in Pau en als de menigte langs paradeerde speelde Koen dankbaar gitaar voor ze :-)
Nog een Voetbal toernooitje gespeeld voor een goed doel natuurlijk en de voetballers in hart nieren Menno en Koen kregen een goal tussen de palen van de bebrilde Franse keeper.

Ondertussen hadden we heel wat relatie\'s opgebouwd in Pau zo kenden we al onze buren drie goede vrienden geworden en als we in de stad liepen kwamen elke 10 meter weer iemand tegen, zou straks enorm balen zijn om iedereen straks dan weer achter te moeten laten. Onze beste maatjes, twee typische lieve maar ook pittige Franse dames kwamen bijne elke dag langs en dat was altijd weer gezellig. Ook hadden we er een gewoonte van gemaakt elke keer als we langs de deur van de nigeriaanse buurman hab liepen even op de deur te roffelen en een praatje maken, dat was altijd lache met hem, een echte vrouwenliefhebber.
uiteindelijk hebben zo\'n 30 dagen voluit gewerkt en hebben we goed kunnen sparen. Elly heeft trouwens ook vaak magistraal voor ons gekookt en elke keer als we gingen eten aten we iets wat we nog nooit ins ons korte leventje gegeten hadden van inktvis met pesto tot ganzeleverpaté, dat was echt geweldig.

Goed alles loopt ten einde en zo belande we ook tot het laatste avondmaal met Tante Elly, haar vriend Leonard, onze baas Allé\'tje :-) en de Neef Tommy.
Het was gezellig met goed eten en de herineringen vloeide over tafel...

• 24 Januari 2008 - 09:19

Esther:

Goed dat jullie het verhaal nog afgemaakt hebben. Ook de foto's zijn leuk, er zitten echt hele mooie plaatjes bij. Je kunt aan alles zien dat dit een geweldige ervaring is geweest voor jullie. Ik ben trots op jullie!